Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Meivakantie

Meivakantie

meivakantie bafameerOndanks de vele negatieve publiciteit over Turkije waren er toch nog mensen die tijdens de meivakantie met me mee gingen naar het Bafameer en Kusadasi. De groep was klein maar niet minder gezellig.

De eerste week bij het Bafameer. Deze plek is voor mij heel bijzonder. Ik voel me er altijd direct thuis en het leven, de rust en relaxte sfeer van het dorp valt als een deken over me heen. Ons vliegtuig had vertraging en wij kwamen midden in de nacht aan. Desondanks toch nog even gezellig bij elkaar gezeten en een wijntje gedronken.  Na een korte nacht en een fantastisch ontbijt waren we klaar voor een makkelijke wandeling. Door het slaapgebrek, verschil van temperatuur (erg warm) en 2 groepen en maar 1 gids (de andere was een paar dagen op trektocht met een groep) werd dit onze zwaarste dag. Daar was ik niet blij mee en mijn gasten ook niet. De rest van de dagen ging zoals gepland en hier en daar in overleg afgeweken van het programma om bijvoorbeeld in een bijzonder restaurant, voor toeristen niet te vinden, te lunchen met een werkelijk fantastisch uitzicht. De groep heeft genoten vooral ook van de maaltijden van “anne”,  heerlijk! Veel complimentjes mogen ontvangen, helaas  nog geen recensie ontvangen. Deze kunnen vooral waardevol zijn voor geïnteresseerden.

De tweede week verbleven we in Kusadasi. Die overgang is vrij heftig, van de rust naar de chaos. Maar ook dit heeft zijn charmes. Het was ook de eerste keer in het nieuwe hotel en eigenlijk was ik aangenaam verrast. Natuurlijk had ik het hotel al wel bezocht, maar had er nog niet gelogeerd. Ondanks dat ze het hotel aan het renoveren waren, hebben wij er geen last van gehad. Deze week hebben we Efese, het sterfhuis van de H. Maagd Maria, het Griekse dorpje Serince en de kalkrotsen van Pammukale bezocht. We hebben zelfs nog tijd gehad om aan een van de vele zandstranden te relaxen.

Het waren heerlijke weken en nu weer aan het wegwerken van de Turkije kilo’s en ik verheug me alvast op de herfstvakantie in Kusadasi en de olijvenweek in november bij het Bafameer!

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713