Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Ga mee naar bafameer

Onze reis naar het Bafameer is moeilijk te omschrijven, je moet het eigenlijk inademen. Proeven. Het is een onontdekte plek, zonder hotels, maar met monumentale huizen. Het meer en de bergen horen bij het Nationaal Park, een natuurreservaat, ver weg van het massatoerisme. Een unieke plek. 

compositie1

Het pension
We verblijven in het dorpje Kapikiri (vroeger de stad Herakleia), waar de tijd stil lijkt te staan. De 300 inwoners leven van hun eigen teelt, zoals olijven, katoen, citrusvruchten, kaas, honing, vis, runderen en schapen. Ons pension Agora, met uitzicht op het meer, is een gastvrij familiebedrijf. U geniet er van het eigen gebakken brood, mezes (Turkse tapas) en de wijn. Er zijn hangmatten om bij te komen van de wandelingen en het dakterras is het heerlijk ‘loungen’ in grote lig-/zitzakken. De kamers beschikken over een ruime wc/douche, een heerlijk bed, airco, open haard, cv en voor de liefhebber is er zelfs internet. In de uitgebreide bibliotheek is alle informatie over de streek te vinden, of het nu gaat om planten, dieren, vogels, geschiedenis of archeologie.
 compositie_pension_b

In deze unieke streek gaan we wandelend op ontdekkingsreis. Behalve de plaatselijke bevolking komen we niemand tegen. Geen auto’s, brommers of treinen, alleen het geluid van de dieren en de wind. Historie die tot leven komt in bijvoorbeeld de tempel van Athena, de Agora, de tempel van Endymion, het Byzantijns kasteel en het klooster van de zeven broers. Indrukwekkende rotsformaties en bijzondere fresco’s en muurtekeningen maken iedere wandeling onvergetelijk.

 

compositie_2

Klik hier voor een filmpje over het pension, de mensen en de omgeving.

Onze duitse collega´s van Seb Tours hebben dit i.s.m. de ARD gefilmd en uitgezonden in een tv programma over bijzondere plaatsen voor uw vakantie.

 

mithatOnze gids Mithat sprak van welkom in “my paradise” toen we Kapikiri binnen reden en zo heb ik het ook ervaren, een paradijs”.
Mithat is de zoon van de pensioneigenaar Orhan en zijn vrouw Özgün. Een warm mens, die snel contacten legt en onze gids is. Hij is nog jong, maar heeft een enorme mensenkennis. Is sociaal en zorgzaam, iemand die je bij blijft.

 mehmetMehmet is een troubadour. Hij is een kennis van de familie die het pension beheert en komt ons weleens verrassen met een bezoekje. In Turkije geniet hij een aardige bekendheid. Een bijzondere persoonlijkheid die ons vermaakt met zijn ‘saz’, een soort banjo. De speciale avond met zijn liedjes is onvergetelijk!

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713