Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Dalyan parel aan de zuidwestkust Turkije

Dalyan parel aan de zuidwestkust Turkije

Dalyan parel aan de zuidwestkust Turkije

Dalyan parel aan de zuidwestkust van Turkije leent zich uitstekend voor een gevarieerde single vakantie. Dalyan vol activiteiten of heerlijk luieren aan een van de mooiste standen van Europa. Er zijn tal van culturele uitstapjes naar eeuwenoude opgravingen en dorpen waar de tijd lijkt heeft stil gestaan. De kronkelende Dalyan rivier baant zich een weg door het beschermde natuurgebied naar het strand. Deze prachtige boottocht duurt ongeveer 20 minuten en is een beleving op zich. De Caretta schildpad voelt zich hier helemaal thuis !

Het kleine vakantiedorp Dalyan is een parel aan de zuidwestkust van Turkije. Een beschermd natuurgebied, dat grenst aan de Dalyan rivier die uitmondt in de Middellandse Zee. De reizigers die dit plaatsje ooit bezochten, keren steeds terug voor de prachtige natuur, het zes kilometer lange goudgele strand, de vriendelijke bevolking, de kindvriendelijke omgeving en de bijzondere sfeer.

Ligging

Dalyan ligt zo’n 65 kilometer ten zuiden van de grote havenstad Marmaris in Turkije en op ongeveer 20 zeemijlen van het Griekse eiland Rhodos. Aangezien luchthaven Dalaman slechts 25 kilometer van Dalyan vandaan ligt, zijn er voor de transfer geen lange reistijden nodig. De transfertijd van de luchthaven Dalaman naar Dayan bedraagt circa 30 minuten.

Kleine vissersplaats

Dalyan, een van oorsprong kleine vissersplaats, ligt in het district Mugla in Turkije, dat qua afmeting te vergelijken is met Nederland. Het dorpje ligt ver van de metropolen Izmir, Istanbul en de hoofdstad Ankara vandaan.
Door de ontwikkeling van het toerisme in de afgelopen vijftien jaar is het wegennet goed. Er zijn vele excursies naar bijzondere plaatsen in de omgeving mogelijk. Door de ligging aan het water zijn er talloze uitstapjes per boot te maken naar afgelegen baaien, verlaten stranden en geschikte gebieden om te duiken.

Toerisme

Tot het midden van de jaren tachtig waren katoen en visserij de grootste inkomstenbronnen van de plaatselijke bevolking van Dalyan. Na de opkomst van het toerisme heeft het dorpje zich heel snel ontwikkeld tot een klein en gezellig toeristenoord en is toerisme sinds de jaren negentig de belangrijkste bron van inkomsten.

Het hotel

Wij logeren in hotel Portakla dat ligt direct aan het water. Vanuit de fraai aangelegde tuin, het zwembad met brede terrassen en de gezellige bar en restaurant heeft men een prachtig uitzicht op de Dalyan delta. Het hotel is een kleinschalig hotel dat beschikt over 45 kamers. Alle kamers zijn ingericht met twee gescheiden bedden, een tv en telefoon. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Voor de warme dagen is er airconditioning (inbegrepen).

Ons hotel ligt direct aan de Dalyan rivier, deze kronkelt naar de Middellandse Zee naar het Iztuzu strand, eenvan de mooiste zandstanden van Europa. Alle ingrediënten voor een fantastische strandvakantie.

Ook voor de actievere onder ons is het een prima plek om je vakantie door te brengen. Klik hier voor de mogelijke excursies. Het formulier is van 2015, dus de prijzen kunnen iets afwijken.

Suggesties voor het programma:

 • Hamam – De hamam is een oeroude traditie in de Turkse geschiedenis. Je lichaam wordt gescrubd om de dode huidcellen te verwijderen, daarna volgt een heerlijke zeepmassage zodat de huid heerlijk schoon en zacht aanvoelt.
 • Sterren boottocht – We varen over het grote Köcegiz meer. De eerste stop is bij lokale thermaal baden van Sultaniye. Je kunt daar genieten in het warme water en een modderbad nemen of gewoon zwemmen in het meer. Terwijl de zon ondergaat vaart de kapitein naar een plek waar we kunnen genieten van een BBQ.
 • Trekking Ekincik – De tocht begint met het oversteken van de rivier. Daarna wandelen we naar het dorp Candir via de Kaunos ruïnes door het dennenbos om vervolgens bij een geweldig uitzicht te komen. We dalen af naar een afgelegen strandje waar we worden opgepikt door een boot voor een heerlijke BBQ. Na de lunch varen we naar Red Cape waar we kunnen snorkelen.
 • Saklikent/Tlos – Canyoning door de kloof van Saklikent is een echt ervaring en heerlijk om te doen op erg warme dagen. De kloof is 300m diep en 18km lang. Het is een verkoelende en actievolle wandeling van ongeveer 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. Tlos was een van de oudste en machtigste steden in de Lycische federatie. Tlos ligt op een rotsachtige heuvel met uitzicht over de vlakten. Er is een groot theater, rotsgraven, een arena en nog vele andere gebouwen. Sinds 2009 staat Tlos op de “World Heritage” lijst.

Dit zijn wat suggesties maar Dalyan heeft zoveel te bieden: Kajakken – raften – duiken – vissen – paardrijden enz. We zullen op de aankomst dag overleggen wat we kunnen/willen gaan doen.

Dalyan heeft alles voor een heerlijke vakantie!

Arrangement:

Donderdag 13 t/m 20 september op basis van gedeelde standaard kamer € 218,-  Boeken
Donderdag 13 t/m 20 september op basis van gedeelde kamer met terrasje  € 253,-  Boeken

Donderdag 13 t/m 20 september op basis van 1-persoons standaard kamer € 314,-  Boeken
Donderdag 13 t/m 20 september op basis van 1-persoonskamer met terrasje € 368,-  Boeken

 • Wanneer je samen met iemand een kamer wilt delen, geef dit dan aan op het boekingsformulier met wie je de kamer deelt.
 • Wanneer je niemand kent om de kamer mee te delen, kun je onder voorbehoud hiervoor opgeven. Wanneer er geen andere boeking binnen komt voor een gedeelde kamer, wordt jouw keuze automatisch naar een 1 persoonskamer omgezet.
 • Extra dagen bijboeken is mogelijk.

Wat is inbegrepen?

 • Overnachtingen met ontbijt buffet
 • Transfers van en naar het vliegveld Dalaman
 • Nederlandse begeleiding (Els) meestal bij de groep

En wat komt er nog bij?

 • Vliegticket en eventueel ruimbagage. Wij kunnen u helpen bij het boeken van een vliegticket. De maatschappijen die naar Dalaman vliegen zijn: www.transavia.com, www.corendon.com, www.tui.nl. Meestal kom ik bij Corendon prijstechnisch het beste uit.
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking
 • Visum kosten Turkije ad € 20,00 p.p. online te kopen: httpssss://www.evisa.gov.tr/nl/
 • Transfers naar en van Nederlandse luchthaven
 • Eventuele excursies
 • Alle resterende persoonlijke uitgaven.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na totstandkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

Geef een reactie

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713