Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Macedonië een land om te ontdekken

Meer van Ohrid, Macedonië

Macedonië een land om te ontdekken

Macedonië een land om te ontdekken, dat lukt heel goed vanuit de karakteristieke stad Ohrid met zijn eeuwenoude geschiedenis. De vele hotels aan de lange boulevard zijn een goede basis om de mensen, de gewoontes en de omgeving te leren kennen. De excursies met Lale Tours geef je net iets meer informatie en beleving over het land en de achtergronden dan de meeste andere aanbieders in Ohrid. De restaurants en terrasjes aan het water waar je tegen een zeer redelijke prijs heerlijk kunt genieten met het uitzicht over het meer van Ohrid een van de grootste en belangrijkste natuurmonumenten van Europa.  Een dagje even geen natuur of cultuur, maar lekker genieten van de zon en het kabbelende water van het meer. Dan is de “Ibiza-achtige” Club Cuba Libre een geweldige plek om te vertoeven. Heerlijke ligbedden met dikke matrassen, rustige achtergrond muziek en heerlijke salades en drankjes. Aldus een perfecte plek om je boek uit te lezen.

Ohrid

Ohrid (spreek uit oggrit) kent een gezellig centrum en promenade en een leuk haventje. Je vindt er meer dan genoeg restaurants en ook een aantal leuke winkeltjes. Zeker in de zomer, maar ook in het voor- en najaar is Ohrid het bezoeken waard, al was het alleen al vanwege het heerlijke klimaat. In Ohrid kun je niet om de historie van het stadje heen.  Ohrid ligt aan aan het meer van Ohrid in het zuiden van Macedonië. In de oudheid werd Ohrid Lychnidos -Lichtstad- genoemd vanwege het kristalheldere water van het meer. In de oudheid lag het aan de Via Egnatia, de Romeinse handelsweg van de Adriatische Zee naar de Golf van Saloniki, dit maakte Ohrid ook in die tijd een belangrijk stadje. Er is dan ook altijd veel strijd geweest om het bezit van Ohrid.

Het meer van Ohrid

Het meer van Ohrid (358 km2 groot) is een kom tussen de bergen Petrino en Galičica en is een van de oudste en diepste meren van Europa. Er leven veel bijzondere vissoorten en staat onder bescherming van de UNESCO. Het meer wordt gevoed door diverse bronnen, het water is er schoon en helder. Rond het meer vind je diverse stranden. Lekker ontspannen op een ligstoel in de zon! Op sommige stranden kun je een ligstoel en een parasol huren.  Veel van deze stranden zijn kiezel stranden, neem je waterschoenen dus mee.

Goedkope vakantie in Macedonië

In Macedonië betaal je (nog) niet de hoofdprijs wanneer je lekker op een terrasje wat wilt eten of drinken. En ook voor de meeste uitstapjes en zelfs een taxi ritje betaal je niet veel. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen is het een goedkoop land om vakantie te vieren.

Hotel Millenium

Ons Hotel Millenium (4 sterren), gelegen aan de oevers van het Meer van Ohrid, heeft uitzicht op het meer en op het Fort van Samuel. U kunt hier gebruikmaken van gratis WiFi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over kabel-tv en een badkamer. De spa-faciliteiten van het hotel bestaan onder andere uit een sauna en een stoombad. Gasten kunnen ook sporten in een fitnessruimte.

Hoogtepunten:

 • Prachtig land, heerlijk meer en een gezellig stadje
 • Keuze uit gevarieerde excursies (zie programma)
 • Voor een (h)eerlijke prijs eten & drinken
 • Korte reistijd van en naar Luchthaven
 • Leuke vakantie met gelijkgestemden

Programma

Er is geen vaststaand programma, het hangt af van de wensen van de mensen. Het onderstaande wordt in ieder geval aangeboden. Samen gezellig eten kan elke dag in verschillende restaurants. Er is veel mogelijk, voor de liefhebbers worden excursies aangeboden. Het strand is ook heerlijk. Genoeg mogelijkheden voor een fijne tijd!

Hier  aanbod-excursies  De genoemde prijzen zijn van 2016, dus kunnen afwijken.

Dag 1: Dag van aankomst.

Ontvangst op vliegveld Schiphol of Ohrid.  Ieder kan rustig even acclimatiseren en daarna kunnen we de omgeving gaan verkennen.  Tijd om kennis te maken en je krijgt algemene informatie over Macedonië en de mogelijkheden. ′s Avonds is er een welkomstdiner/buffet in ons hotel.

Dag 2: Kennismaken met Ohrid:

We maken een mooie wandeling door Ohrid en bezoeken het oude fort van Tsaar Samuel en de twee bekendste kerken, St. Jovan Kaneo en St. Clement, hoog boven Ohrid en het oude Romeinse amfitheater. Hierna genieten we van een heerlijke lunch in het gezellige centrum. Na de lunch krijg je praktische tips over Ohrid zodat je weet waar de bank, taxistandplaats enz. is. Handig om te weten!

Dag 4: Boottocht over het Meer van Ohrid naar het prachtig gelegen klooster van St. Naum.

We varen van het dorp Pestani langs de prachtige kust van het meer van Ohrid met hoge rotsen en een fantastisch uitzicht over het Nationale Park Galicica. Onze bestemming is het klooster van St. Naum, waar een van de hoogste geestelijke van deze regio begraven is. We bezoeken de grootste bronnen van het meer van Ohrid ( mooie plek voor het maken van foto’s) we varen met een bootje langs deze stranden. Het is een mooie plek met zandstranden en terrasjes. Op de terugweg stoppen we bij Saint Zaum, een zevenhonderdjaar oud kerkje alleen bereikbaar met de boot. Het is een mystieke locatie waar onder de honderden meters hoge rotsen een bbq georganiseerd wordt.

Dag 8: Dag van vertrek.

Natuurlijk willen we met de boottocht goed weer. Wanneer de weersverwachting er voor de boottocht niet goed uit zien, zullen we deze verplaatsen naar een andere dag.

Arrangementen:

De arrangementen worden begin 2019 bekend

Wanneer je samen met iemand een kamer wilt delen geniet je een korting € 50,- p.p.
Geef op het boekingsformulier aan met wie je de kamer deelt.

De prijzen kunnen wijzigen i.v.m. met de fluctuerende prijzen van de vliegtickets.

Wat is inbegrepen:

 • Retourticket Amsterdam – Ohrid incl. 6 kg handbagage en 20 kg ruimbagage
 • Transfers van en naar het vliegveld Ohrid
 • Verblijf in een voor Macedonische begrippen 4-sterren hotel op een 1-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Welkoms diner/buffet
 • Boottocht incl. lunch
 • Nederlandse gastvrouw (Els) aanwezig

En wat komt er nog bij:

 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,00 per boeking.
 • Ter plaatse aangeboden excursies
 • Verzekeringen
 • Alle persoonlijke uitgaven als fooien, drankjes, lunch en diner
 • Alle overige kosten

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na totstandkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

Lijst deelnemers augustus/september volgen z.s.m.

 

Geef een reactie

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713