Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Ontdek het Bafameer en het Latmos gebergte Turkije

Alle activiteiten van Singles Enzo zijn voor onbepaalde tijd komen te vervallen!!

Voor belangstellenden van onderstaande reis kunt u terecht voor informatie en boekingen:
https://www.latmos-travel.com/en/destinations/bafa-lake/

Ontdek het Bafameer en het Latmos gebergte Turkije

Tijdens deze 8 daagse reis ontdek het Bafameer en het Latmos gebergte in Turkije wandel je over dezelfde paden als de achtste eeuwse kluizenaars en Byzantijnse monniken. Terwijl je dwaalt door het Latmos gebergte over de met keien bezaaide berghellingen, passeren we kloosterruïnes en grotten, die prehistorische rotstekeningen verbergen.  Een week vol met wandelen, geschiedenis, cultuur en natuur. Het Bafameer en het buitengewoon woeste Latmos gebergte, dat steil oprijst vanaf de noordelijke oever van het Bafameer. Voor diegenen die zich graag buiten de bestaande paden willen begeven, is het de moeite waard om deze omgeving te komen ontdekken. Dagwandelaars, wandelclubs, nachtelijke trekkers, buitensportliefhebbers en natuurkenners van alle variëteiten zullen onmiddellijk de immense waarde van deze prachtige omgeving en de ongerepte dorpscultuur herkennen.

De regio

In de oudheid was het Bafameer een baai in de Aegazee. Door het slib van de grote rivier de Menderes werd het meer van de zee afgesloten. Zo ontstond het Bafameer van vandaag de dag met een afmeting van 15 km lang en 5 km breed. Vanwege de vorming van de natuur is het Bafameer een leefgebied geworden voor zowel zout- als zoetwatersoorten. Het water heeft een zekere mate van zoutgehalte behouden. Omdat het een uitgestrekt natuurgebied is, is het gebied relatief onaangetast gebleven door het toerisme. In de buurt zijn er veel zeer drukbezochte historische plaatsen en andere bezienswaardigheden. Voor de meeste bezoekers zal de enige bewoonde nederzetting aan het meer – het kleine dorpje, 300-man sterke Kapıkırı- een welkome afwisseling zijn.

Om naar uit te kijken

De boottocht is een geweldige manier om de rijke fauna en historische ruïnes te ontdekken terwijl je over de golven langs de kust en de eilanden van het meer vaart. Ornithologen (vogelkenners) kunnen een overvloed aan verschillende inheemse vogelsoorten in en rond het meer observeren. De vogels die je regelmatig ziet,  zijn pelikanen, futen, zilverreigers, reigers, ooievaars, flamingo’s, haviken en patrijzen. Botanici (plantenkenner) kunnen tot twintig inheemse orchideeën soorten identificeren op de hellingen van het Latmos gebergte. Rots beklimmers kunnen zichzelf uitdagen op een overvloed aan kolossale rotsblokken die de hellingen van het rotsachtige landschap verlevendigen.

Hoogtepunten

 • Wandeling door bizarre rotsformaties en het volgen van met keien geplaveide paden
 • Picknick in eeuwenoude olijfboomgaarden
 • Verken de oude steden van Didyma, Milet & Priene
 • Bezoek de bergdorpjes waar de tijd stilstaat
 • Bezoek de nabijgelegen stad Milas en de levendige boerenmarkt
 • Een reis voor jong en oud! Gemiddelde looptijd 3-5 uur per dag

Op ontdekkingsreis met Singles Enzo!

Het programma: 
In de praktijk komt het wel voor dat er geschoven wordt met het programma i.v.m. de weersomstandigheden of tijd van het seizoen. Ook kan het zijn dat onze gids een voorstel doet om een andere wandeling/activiteit in te lassen. Maar altijd in samenspraak met de groep. Tijdens wandelingen zijn er natuurlijk vele pauzes om bijv. te rusten – picknicken – fotograferen en niet te vergeten te genieten van alles wat je tegen komt. Uiteraard is het niet verplicht om alle dagen met het programma mee te doen. Het is immers jouw vakantie!

Veel van de wandelingen gaan over rotspaden, geitepaadjes enz. Goede dichte wandelschoenen zijn dan ook een vereiste. Ook een rugzak zal je deze week nodig hebben voor uiteraard water en het lunch pakketje.

Video met fragmenten uit het programma

1e dag: Dag van aankomst.

2e dag: Van Karahayit naar Gölyaka
We maken een korte autorit naar het startpunt van onze wandeling van het dorp Karahayit naar een ander dorp Gölyaka. Na een uur wandelen, komen we aan bij een prehistorische rotsschildering in Balýktaþ. Een oude weg leidt ons door olijfgaarden naar de imposante ruïnes van “Yediler” of “Zeven broeders Klooster”. In de nabijheid van het klooster bezichtigen we ook een van de oudste Byzantijnse fresco’s. In de ruïnes gaan we van onze lunch genieten met een prachtig uitzicht op het Bafameer.  De wandeling gaat verder over een gemakkelijk parcours naar onze volgende bestemming “rotsschilderingen in Kardemlik”. Na en kort vervolg van de wandeling bereiken we de laatste halte het dorp Gölyaka. Hier wachten we even op het vervoer dat ons terug brengt naar het Agora pension.

3e dag: Stadsmuur
Vandaag volgen we de stadsmuren van de antieke stad Heraklia.  Deze zijn ongeveer 6,5  km lang en de hoogste wachttoren is op 500 meter hoogte.  Vanaf dat punt zullen we genieten van een prachtig uitzicht en het geeft een kik om daar te zijn.  We vervolgen de wandeling en passeren bizarre rotsformaties tot de historische nederzetting van Latmos. Latmos was een stad lang voordat de stad van Heraklia werd gesticht. Kortom veel historie!! Het laatste stukje van de wandeling lopen we langs de oever van het Bafameer naar het Agora pension.

4e dag: Excursie
Vandaag een excursie dag. De route met de auto omvat 3 beroemde antieke steden. De Appolo tempel in Didim, Milete de stad van de filosofen en wiskundigen, Priene de stad met uitzicht op de meander delta. Vandaag is de lunch voor eigen rekening.

5e dag: Gökkaya-Kiliselik
We wandelen op een macadam pad langs de zomerhuisjes op de lage vlakte (Bayar) van Kapikiri bij het Bafameer. Het pad gaat over in een oud pad die ons over een lage heuvel die ons zal leiden naar de oever van het meer.  Tijdens de gehele wandeling hebben we een schitterend uitzicht over het Bafameer. Vanaf hier stappen we in een bootje die ons brengt naar Twin-eiland (Ýkizce Adalarý).  Het grootste eiland is d.m.v. een zandbank verbonden met het land. We hebben hier een pauze om te zwemmen of te lopen naar de massale verdedigingsmuur van de ruïnes van een Byzantijns klooster. Daarna varen we verder naar het vogeleiland (Menet).  Op dat eiland zijn aalscholvers, pelikanen, reigers, Casarca en vele andere vogels.  We varen terug naar de oevers bij Kapikiri en verlaten het bootje om terug te lopen naar Agora pension.

6e dag: Excursie naar Milas
Vandaag staat een uitstapje met de auto naar Milas op het programma.  Wij bezoeken de grote markt waar de boeren hun producten verkopen. Ook bezoeken we nog wat specifieke monumenten, gebouwen en een museum. Vandaag is de lunch voor eigen rekening.

7e dag: De bergweiden van Latmos
Vandaag wandelen we door de bergweiden van Latmos.  Hier bloeien orchideeën, wilde lavendel, anemonen en ontelbare andere bloemen. Vooral in de lente is de wandeling extra mooi. Boven ons liggen de bergen van Besparmak. We hebben een pauze in een oude Nomade hut in het kleine dorpje Pýnarcýlar.  We drinken hier thee met de heerlijke lokale smaken. We vervolgen de wandeling op weg naar onze laatste bestemming de grot Karadere met rotsschilderingen uit de neolithische tijd.

8e dag: Dag van vertrek 

Klik hier voor een filmpje over het pension, de mensen en de omgeving. Onze Duitse collega´s van Seb Tours hebben dit i.s.m. de ARD gefilmd en uitgezonden in een tv programma over deze bijzondere plek.

Alle activiteiten van Singles Enzo zijn voor onbepaalde tijd komen te vervallen!!

Voor belangstellenden van onderstaande reis kunt u terecht voor informatie en boekingen:
https://www.latmos-travel.com/en/destinations/bafa-lake/

Arrangementen:
Het kan voorkomen dat de groep niet 100% single is !

Arrangement op basis van een 1 persoonskamer   € 745,00 
Arrangement op basis van een gedeelde kamer   € 675,00

Wat is inbegrepen:
Transfers van en naar het vliegveld Izmir/Bodrum.
Volpension.
Wandelingen onder begeleiding van een Engelstalige gids.
Lunch pakket tijdens de wandelingen

En wat komt er nog bij:
Retour Vliegtickets (ca. € 175 – 320,- inkl. 20 kg bagage). De prijs is erg afhankelijk van het jaar, daarom ook moeilijk om in de totaalprijs te calculeren.
De consumenten bijdragen van het garantiefonds € 15,00 per boeking.
Visum kosten ca € 20,00 per persoon online te boeken
Administratie/boekingskosten € 25,- per boekingsformulier
Alle consumpties in het pension, behalve thee, koffie en water
Alle overige kosten.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na tot standkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

Volgt z.s.m.

 

4 Reacties
 1. Henk 80 jaar wil ook wel eens iets in zijn richting (leeftijd) maar dit is bijna onmogelijk Groetjes Henk voelt zich nog een jonge GOD

 2. Het is in Turkeije. Zitten er maaltijden bij inbegrepen?

  • Ja hoor de maaltijden (ontbijt, lunch pakketjes, diner) zijn inbegrepen. Alleen restaurant bezoek tijdens de excursies Milas/Priene/Miletos is voor eigen rekening.

 3. Dag.
  Misschien om het land erbij te zetten. Waar het is dus. En het aantal kilometers wandelen per dag.
  Ziet er verder goed uit.
  Groetjes

Geef een antwoord

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713