Bel vrijblijvend: 0572 - 373586

Voorbereiding Pinksterweekend

IMG_9629Een paar dagen heb ik uitgetrokken onder het motto “voorbereiding Pinksterweekend”. Het Pinksterweekend gaan we doorbrengen bij Hotel de Guldenberg in de buurt van Helvoirt midden in de bossen en grenzend aan de Loonse en Drunense Duinen. Voor mij een nieuwe omgeving, dus een paar dagen op onderzoek. De dames en heren die boeken willen natuurlijk wel het een en ander te zien en te doen hebben.

Op dinsdag rij ik richting het zuiden met een zonnetje, maar die is al gauw verdwenen. Tegen de middag rij ik Helvoirt binnen. Eerst maar even lunchen, daarna met de auto de buurt een beetje verkennen. Prachtige omgeving, dat moet goed komen. Tijd om in te checken bij het hotel. Kleine eenvoudige kamer, maar zal er niet veel zijn. Bij de afdeling VVV de informatie gezocht en gevonden die ik de komende dagen nodig zal hebben. Vandaag de lijnen uitzetten voor de komende dagen, de omgeving rondom het hotel verkennen en het startpunt van de wandeling voor morgen opgezocht. Ik voel een griepje op komen en besluit vroeg naar bed te gaan, maar eerst een slokje whisky.

Woensdagmorgen om 7 uur wakker gemaakt door de wekker. Gelukkig fitter dan gisteravond. Om half 8 staat het ontbijt buffet klaar. Na het ontbijt start ik de knooppunten wandeling van ongeveer 10 km. Het weer is droog en een beetje mistig. De wandeling heb ik op kaart, maar ook even op mijn mobiel geladen. Achteraf was ik daar erg blij mee, want het traject op het kaartje miste een gedeelte of ik heb een aanwijzing gemist. De mensen die mij kennen gaan voor het laatste. De wandeling is prachtig, langs de weiden, door het bos, stukje heide en natuurlijk de Brabantse Sahara. De middag heb ik benut om Heusden te bezoeken. Heusden is een gerestaureerde vestingstad aan de Belgische Maas. Erg gezellig en zeker de moeite waard.

IMG_1633Donderdag: Vandaag heb ik een E-bike gehuurd. De route is ongeveer 45 km. De route leid me langs Barak 1B, Nationaal Monument kamp Vught en de gevangenis waar de ergste misdadigers zitten. Erg indrukwekkend! Ik fiets verder langs een kanaal en door een natuurgebied naar ’s-Hertogenbosch, via het station, Noord Brabants Museum, naar het St. Jansplein en daar genoten van een kop koffie. En weer verder via natuurgebied en door bossen, prachtige rit. Het valt me op dat onderweg nog weinig horecagelegenheden open zijn. Het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen en daarom de aangepaste openingstijden. Bij de IJzeren Man, het eind punt van de route, laad ik mezelf en de fiets op. Goede timing het begint ook een beetje te regenen. Na een heerlijke lunch stap ik weer op de fiets en besluit via kleine dorpjes terug te fietsen naar het hotel.

Vrijdagochtend word ik wakker met een zeer pijnlijke knie. Daardoor loopt mijn programma voor deze dag in de soep. Vandaag wilde ik ‘s-Hertogenbosch te voet gaan verkennen. Dat gaat nu zeker niet lukken. Dan maar naar huis, wel na een paar pijnstillers. Op 200 meter van mijn huis krijg ik nog een aanrijding, gelukkig niet mijn schuld. Bij het invullen van het schadeformulier kom ik erachter: Vrijdag de 13e!

Ondanks alles toch een goed gevoel over deze dagen en hoop samen met de groep een fantastisch leuk Pinksterweekend te beleven. Kom Je ook? Kijk dan hier verder!

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL51 ABNA 0581489713